Autor: Siret Trull • 19. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltimaade AIDSI-ennetajad külastavad Eesti süstlavahetuspunkte

Tervise Arengu Instituudi (TAI) kutsel külastavad 40 Leedu ja Läti mittetulundusühingute AIDSi-ennetajat Ida-Virumaa süstlavahetuspunkte ning teisi uimastisõltlaste abistamisele suunatud keskusi, vahendab Arst.ee.

Külaskäik toimub Euroopa Liidu poolt rahastatava rahvusvahelise koostööprojekti raames. Projekt tegeleb HIV-ennetamise võrgustiku laiendamisega ning selle sihtgrupiks on süstivad narkomaanid ja nende seksuaalpartnerid. Projekti laiem eesmärk on arendada Leedu, Läti ja Eesti koostööd HI-viiruse ennetamise teenuste arendamisel ning piirata seeläbi HI-viiruse levikut Baltikumis.

Eile külastasid AIDSi-ennetajad Sillamäel ja Narvas asuvaid uimastisõltlaste rehabilitatsioonikeskusi, Kohtla-Järve madala läve keskust ning täna Tapa nõustamiskeskust. Kokku külastavad Läti ja Leedu partnerid neli päeva kestva visiidi jooksul kaheksat erinevat keskust. Kohtumised toimuvad ka mitmes kohalikus omavalitsuses ning Tervise Arengu Instituudis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099