Järve hooldushaigla jättis patsiendi surmast teatamata

Järve hooldushaigla ei teatanud omastele
tädi surmast ja kadunuke saadeti surnukuuri vale nime all.

Reedel, 22. augustil viis Aime oma tädi Laine (92) Järve hooldushaiglasse Tallinnas. Pühapäeva öösel kell 3 memm suri. Aime sai sellest teada esmaspäeval kell 16, kui ta tädi haiglasse vaatama läks, kirjutas SL Õhtuleht.

Kui Aime esmaspäeval haiglasse helistas, et külastusaega täpsustada, küsis ta ka tädi tervise kohta. "Ma ei tea teile midagi öelda, rääkige arstiga," öelnud valveõde. Kui Aime haiglasse jõudis, et arvet maksta, ütles registraator: "Aga ta läks ära." Siis sai Aime teada, et tema tädi ei ole enam.

Vastuseid küsimustele, miks talle sellest ei teatatud, Aime registratuurist ei saanud. Ta saadeti arsti jutule, kes öelnud talle, et sugulastele on teatatud. "Millistele sugulastele? Mina olengi see, kes tõi ta siia, kes hooldas teda ja kelle andmed on kirjas," ütles Aime. Esimene, kes talle kaastunnet avaldas, oli osakonnajuhataja. Tema ka vabandas – juhtum olevat äärmiselt kahetsusväärne.

Päev enne matuseid helistati Aimele surnukuurist. "On toodud küll Laine nime all, aga surnu käe ümber on teine nimi," teatati sealt. Tänu sünnimärgile suudeti siiski kiiresti tuvastada, et kadunuke on tema tädi.

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee palub omastelt haigla hooldusravikliinikus juhtunu pärast vabandust.

«Oleme põhjalikult käsitlenud kirjeldatud kaebust ja jõudnud järeldusele, et kahjuks ei ole meie töötajad täitnud haiglas kehtivat korda. On algatatud sisejuurdlus, mille põhjal selgitame välja juhtunu asjaolud,» ütleb Allikvee, kelle kinnitusel on eksimus erandlik. Omastele teatatakse haiglas olija jäädavast lahkumisest otsekohe, olenevalt olukorrast aga igal juhul 24 tunni jooksul.

Haigla juhtkond tunnistab töötajate eksimust ja püüab edaspidi teha kõik selleks, et sedalaadi juhtumeid vältida.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.