Autor: Triin Tabur • 6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigla saatis abitu vanuri koju surema

Põhja-Tallinna linnaosa valitsus ei suuda selgitada, kelle süül jäi amputeeritud jalaga liikumisvõimetu ja meeltesegaduses 76-aastane naine igasuguse abita külma ja nälga surema.

«Ta lamas põrandal, oma uriini sees. Toatemperatuur oli nulli ringis, kuna seda ahjuküttega korterit polnud keegi kogu talve kütnud. Ta ei suutnud külgegi keerata. Süüa ja juua polnud, kui vett andsin, ei suutnud ta seda juua,» meenutab haige naise naaberperekond Kreevs. «Ta rääkis olematute inimestega ega saanud toimuvast aru.»

Selgus, et naine oli koju toodud juba esmaspäeval ja ratastooliga tuppa tõstetud. Kreevsid asusid vanurile abi otsima. Mitu kõnet hoolekandeosakonda tulemust ei andnud, kirjutas Postimees. «Öeldi, et ta ise tahtis nii, midagi ei saa teha ja nii on. Lapski ju saab aru, et ta ei olnud mõistuse juures ja vajas abi,» laiutas Kreevs käsi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099