Autor: Ketlin Beljaev • 19. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meestel ja naistel on ajurakud erinevalt ühendatud

Erinevused närvirakkude ühenduskohtade ehk sünapside tiheduses võivad seletada meeste ja naiste mõtlemise erinevusi, kirjutati Horisondi teadusblogis.

Javier DeFelipe Madridi Complutense ülikoolist luges koos kolleegidega üle, kui palju oli sünapse neljalt naiselt ja neljalt mehelt võetud vasaku oimusagara ajukoorekoes. Selgus, et meestel oli sünapse selles ajupiirkonnas 52% tihedamalt kui naistel.

Millist toimet see tiheduse erinevus meeste ja naiste mõtlemisprotsessidele avaldada võib, ei ole teada. Kindel on see, et mehed ja naised saavad erisugustes psühholoogilistes testides mõnevõrra erisuguseid tulemusi. Teada on ka see, et aju suurus ja närvirakkude eneste paiknemistihedus sooti erineb, aga milline seos neil ehituslikel erinevustel mõtlemise erinevustega on, pole veel selge.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708