Autor: Siret Trull • 22. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meditsiinidoktori hinnangul tuleb tervishoiusüsteemi muuta

Meditsiinidoktor professor Hele Everausi arvates tuleks Eesti tervishoiusüsteemi muuta patsiendikesksemaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Praegu puudub Eestis terviklik lähenemine tervishoiukorraldusele, leiab Everaus. Eesti tervishoiusüsteem on liialt haiglakeskne ja arstide tulekule patsiendile lähemale ei vaata tervishoiuametnikud hea pilguga. Suures organisatsioonis ei saa konkreetse väiksema eriala muutused aga nii kiiresti ellu minna kui fokuseeritud raviasutuses.

„Meie tervishoiusüsteem on üles ehitatud kümmekond aastat tagasi paberile pandud Eesti tervishoiuasutuste arengukava põhjal ja sellele kavale igasugustes olukordades alati ka viidatakse. See tähendab, et on olemas mõned põhiliselt kõiki raviviise ja diagnostikat pakkuvad suurhaiglad. Selle kõrval on aga väga vähe ruumi eriarstiabiteenusele, kus oma eriala tipud annaksid inimesele kiiret ja konkreetset abi“, ütleb Hele Everaus.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708