Autor: Siret Trull • 25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis ei pöörata piisavalt tähelepanu laste vaimsele tervisele

Tallinna lastehaigla arst-psühhiaatri Anne Kleinberg ütles ERR Uudistele, et meie ühiskonnas on psühholoogilised pinged Soomega võrreldes märksa tugevamad, samuti ei pöörata piisavat tähelepanu alaealiste vaimsele vägivallale.

"Mina erialainimesena tahaksin uskuda, et me ei ole samas faasis, aga teades, mis koolides toimub ja millisel moel on meil probleemid lahendamata selles valdkonnas, siis ma ei saa väga optimistlik olla," kõrvutas Kleinberg Eesti ja Soome ühiskonda pärast koolitulistamist Kauhajoel.

Anne Kleinberg märkis, et vanematel ei ole sageli kõrge töökoormuse tõttu võimalik süveneda sellesse, millega nende lapsed tegelevad või millise koolivägivalla all kannatavad. Ta lisas, et laste vaimse tervisega seotud lahendused, olgu need siis seotud kooliga, vabaajakeskustega või meditsiiniga, tuleb ellu viia.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708