Autor: Siret Trull • 25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus tahab hakata haldama töötu- ja haigekassa reserve

Valitsus arutab täna seadusemuudatust, millega võetakse haigekassalt, töötuskindlustusfondilt ja keskkonnainvesteeringute keskuselt õigus hallata oma reserve, neid investeerida ja teenida niiviisi oma eelarvesse aastas sadu miljoneid kroone.

Rahandusministeeriumis valminud eelnõu kohaselt saaks riik endale umbes viis miljardit krooni, mida investeeritaks oma äranägemise järgi, kirjutas Eesti Päevaleht. Teenitav tulu ei läheks tulevikus mitte haigekassa, töötuskindlustusfondi ega keskkonnainvesteeringute fondi eelarvesse, vaid riik saaks seda kasutada jooksvate eelarveaukude lappimiseks. Seadusemuudatuste jõustumisel saab riik tuleval aastal kolme organisatsiooni raha investeerides ja nendelt tulu lõigates endale ligi 158 miljonit.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708