Sotsiaalminister: Et oleksime edukad, peavad meie inimesed olema terved

Eelmise nädala lõpul
toimunud Perearstide Seltsi Sügiskonverentsi avanud sotsiaalminister Maret
Maripuu puudutas oma avakõnes ka aktuaalset eelarveteemat.

Maripuu sõnul seisab temal ja perearstidel ees ühine töö: muuta Eesti inimeste, ka valitsuseliikmete suhtumist tervishoidu. Minister tõdes, et kahjuks ei ole Eestis ikka veel tahtnud juurduda oluline arusaam: iga kroon, mis pannakse tervisesse, tuleb hiljem mitmekordselt tagasi.

Maripuu ütles, et nii temal kui ta kolleegidel on ju olemas oma perearst ning kutsub arste üles koputama patsientide südametunnistusele.

„Valitusekabinetis on ühel sotsiaalministril väga raske seista kõikide teiste ministrite vastu, kui nad ütlevad, et sinu eelarve on ju 44% kogu riigieelarvest ja küll sinu juurest on hea võtta. Aga unustatakse ära see, et kui võetakse sotsiaalministri haldusalast, kui võetakse nendest meetmetes, mis on suunatud tervishoidu, siis me võtame ära selle raha meilt, me võtame ära meilt meie tervise,“ ütles Maripuu.

Sotsiaalministri sõnul on investeering tervisesse kõige kasulikum investeering, sest sellel püsib kogu majandus. „Kui ei ole terveid inimesi, kes saaksid tööd teha, ei ole ka neid kroone, mida pärast ringi jagada.“

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.