Autor: Siret Trull • 30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid teenivad üle kahe Eesti keskmise palga

Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidud tervishoiutöötajate palgauuringu põhjal oli arstide keskmine brutokuupalk tänavu märtsis 2,1 korda kõrgem kui riigi keskmine palk.

Täistööajaga töötavate arstide keskmine brutokuupalk koos kõigi lisatasudega oli 2008. aasta märtsis 26 291 krooni, tõustes aastaga 28,1%. See on 2,1 korda kõrgem kui riigi keskmine palk, mis Statistikaameti andmetel oli 2008. aasta I kvartalis 12 337 krooni.

Täis- ja osalise tööajaga töötavate arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta oli 2008. aasta märtsis 137 krooni. Tunnipalga mediaan oli 123 krooni, mis näitab, et pooled arstid teenisid rohkem ja pooled vähem kui 123 krooni tunnis. Palgatõusust võitsid peamiselt need arstid, kes varem kuulusid pigem madalama palga saajate hulka. Seda näitab mediaani kiirem tõus võrreldes keskmise palgaga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099