Autor: Triinu Laan • 6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lugemine aitab tüdrukutel kaalu langetada

USAs asuva Duke’i ülikooli uurijad avastasid, et juturaamatud, milles peitub tervislikke eluviise propageeriv sõnum, aitavad ülekaalulistel tüdrukutel saleneda, ehkki kaalukaotus pole eriti suur.Uuringut juhtinud meditsiinitudengi Alexandra C. Russelli sõnul on tegu esimese uuringuga, mis tõestab seost lugemise ja tervislikemate eluviiside tekke vahel, vahendab Tarbija24 Healthday’d.

Uuringus paluti 31 tugevalt ülekaalulisel 9-13 aastasel tüdrukul lugeda kaalulangetamise programmi raames raamatut «Lake rescue», mis räägib paksust tüdrukust, kes muretseb koolikaaslastega matkale minemise pärast. Kokkuvõttes leiab peategelane siiski sõpru, turgutab enesehinnangut ja õpib hindama füüsilist aktiivsust.

Kontrollgrupis, kuhu kuulus 33 tüdrukut, loeti kehakaalu langetamise programmi raames raamatut, mis rääkis Pariisis oma kadunud kassi otsivast neiust ning lool polnud mingit seost ülekaalulisusega. Kolmandasse gruppi kuulus 17 tüdrukut, kes kaalulangetamise programmi ajal üldse midagi ei lugenud.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708