Autor: Triinu Laan • 9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hambaarstid: hambaravi hüvitamine peab jääma

Eesti Hambaarstide Liit paneb riigikogule, sotsiaalministeeriumile ja haigekassa nõukogule südamele, et hambaravi kompensatsiooni säilitamine on vajalik.

Rahandusministeeriumi koostatud tuleva aasta eelarveprojektis on kulude kokkuhoiuks hambaravi 300kroonisest hüvitisest aastas loobutud. Järgmisel nädalal hakkab haigekassa nõukogu summasid üle vaatama. Haigekassa arvates oleks hüvitisest loobumine viga. "Hambaravihüvitis on mõeldud selleks, et inimesed käiksid vähemalt kord aastas hambaarsti juures profülaktilisel ülevaatusel ega peaks selle eest tasuma," ütles haigekassa kõneisik Evelin Koppel Õhtulehele.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ütles Postimehes: praegu ei saa kindel olla, et hambaravihüvitis kaob. Haigekassa eelarves olevat palju kuluridasid, mille vajalikkust kaaluda. Samas on haigekassale sotsiaalmaksust tänavu vähem laekunud 538 miljonit krooni. Puuduoleva summa plaanib haigekassa võtta oma reservidest, milleks koostatakse lisaeelarve.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099