Autor: Triinu Laan • 10. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Viru haigla otsib arste Venemaalt

Ida-Viru keskhaiglas on tänu nii Eestis kui välismaal tehtud otsingule õnnestunud mõnevõrra vähendada spetsialistide puudumise probleemi. Käesoleval aastal tuli tööle kaks Tartu Ülikooli vilistlast, samuti töötavad ja stažeerivad siin kuus Venemaalt ja Moldovast saabunud arsti.

Ida-Virumaa keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler sõnul on haiglas endiselt spetsialiste puudu, ent siiski on praegune olukord varasemast veidi parem, ning pidades silmas võimalikku Eesti ja Venemaa arstide tulekut, on tulevikuväljavaated paremad, kirjutab Põhjarannik.

Esialgu on vaid kaks möödunud aastal Kohtla-Järvele saabunud arsti kantud tervishoiutöötajate registrisse, mis tegi võimalikuks nad alaliselt tööle võtta. Need on kirurg Ruben Hambazarov, kes tuli Kohtla-Järvele Kabardi-Balkaari Vabariigist, kus töötas ühe kohaliku haigla kirurgiaosakonna juhatajana, ja anestesioloog, meditsiiniteaduste kandidaat Igor Vagimov, kes varem elas ja töötas Moskvas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099