Autor: Triinu Laan • 14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diabeedi õigeaegne avastamine lükkab tüsistusi edasi

Viimastel aastatel on kogu maailmas ja ka Eestis täheldatud tõusutendentsi diabeeti haigestumises. Praegu esineb USAs ja Lääne-Euroopas suhkrutõbe 3–5 protsendil elanikkonnast.

Kui seni olid II tüübi diabeedihaiged enamikus eakad, siis nüüd põevad seda juba ka lapsed. Nooreneb ka I tüübi diabeeti haigestujate vanus: haigestumise algus on teismelise shy;east kandunud juba algklassidesse ja lasteaeda. Kõige olulisem probleem on tüsistuste ärahoidmine või nende edasilükkamine, selgitas Eesti Diabeedikeskuse juhataja endokrinoloog Marju Past.

Ägedad tüsistused

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099