Järvamaa haigla alustas geeniproovide kogumist

Alates eelmisest nädalast kogub
geeniproove ka Järvamaa haigla.

Andmekogumisega tegeleb nina-kõrva-kurguarst Anneli Kriit, kelle sõnul on geeniproove on juba andnud kolm inimest ja suurt lisakoormust ta andmekogumises ei tunneta. «Sellepärast pole küll vaja muretseda, et midagi tegemata jääks,» rääkis ta Järvamaa Teatajale.

Eesti Geenivaramu andmekogumise projektijuht Kadri Lilienthal ütles, et need, kes koguvad andmeid põhitöö kõrvalt, võtavad kuus keskmiselt 15–30 proovi, aga see on individuaalne ja sõltub sellest, palju andmekogujad teavitustööd teha jõuavad.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et andmeid oleks võinud koguma hakata juba varem, ent haiglal puudus töö tarvis õige inimene. «Nüüd leidsime inimese, kes on nõus seda tegema, ja mingeid takistusi rohkem pole,» lausus ta.


Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.