Autor: Triinu Laan • 16. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvamaa haigla alustas geeniproovide kogumist

Alates eelmisest nädalast kogub geeniproove ka Järvamaa haigla.

Andmekogumisega tegeleb nina-kõrva-kurguarst Anneli Kriit, kelle sõnul on geeniproove on juba andnud kolm inimest ja suurt lisakoormust ta andmekogumises ei tunneta. «Sellepärast pole küll vaja muretseda, et midagi tegemata jääks,» rääkis ta Järvamaa Teatajale.

Eesti Geenivaramu andmekogumise projektijuht Kadri Lilienthal ütles, et need, kes koguvad andmeid põhitöö kõrvalt, võtavad kuus keskmiselt 15–30 proovi, aga see on individuaalne ja sõltub sellest, palju andmekogujad teavitustööd teha jõuavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708