Autor: Triinu Laan • 17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Geenivaramul on juba 25 000 doonorit

Eesti Geenivaramu geenipangaga on liitunud juba 25 000 inimest. Suuremate teadusprojektidega saab geenivaramu alustada aga ikkagi alles siis, kui kogutud on ligi 100 000 geenidoonori andmed, teatas Geenivaramu.

Geenivaramu teabejuhi Annely Alliku sõnul mõtlevad inimesed geenidoonoriks tulles reeglina oma lastele ja lastelastele. «Andes oma panuse praegu, on tulevikus lapsed seetõttu paremini kaitstud,» sõnas Allik.

Käimas või juba lõppenud on üle kümne Eesti Geenivaramuga teadusprojekti, milles on koostööpartner või on väljastanud andmeid uurimiseks. Andmebaasi kasvades lisandub uuringuid järjest enam.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099