Ehitaja nõuab Narva haiglalt üle miljoni krooni

Viru maakohtu Narva
kohtumajas on pooleli Narva suure ehitusfirma, ASi Vant’i nõue SA Narva
Haigla vastu. 2004. aastal osutas ehitusfirma teenuseid haigla
operatsiooniploki renoveerimisel, mille eest AS Vant pole haiglalt siiani
kroonigi saanud. Koos viivisega ületab hagisumma miljon krooni.

ASi Vant esitatud hagi kohaselt nõuab firma SA-lt Narva Haigla arve tasumist operatsiooniploki renoveerimisel veel 2004. aasta lõpus teostatud lisatööde eest. Firma nõutud 1 124 930,71 krooni suurune summa sisaldab nii tööde maksumust kui ka nelja aastaga kogunenud viivist, kirjutab Põhjarannik.

"Lisatööd tehti riigihanke alusel tellijaga sõlmitud lepingu põhjal, tema ettevalmistatud projekti järgi, samuti võttis tellija töö vastu ning seejärel, 2005. aasta veebruaris, läks tehtu kasutusse. Tellija käitub aga nii, nagu oleks need tööd talle peale surutud, ning keeldub maksmast. Kuskil siin on ilmne loogikaviga," oli ehitusfirma Vant esindaja Andrei Matvejev kohtus nõutu.

Deniss Matvejev, kes esindab kohtus SA-d Narva Haigla, pareeris omakorda sellega, et poolte allkirjastatud lepingu kohaselt peab hinnakujundus töövõtja töö eest toimuma kokkuleppe kohaselt tööde lõppedes ja tellija palgatud ekspertide hinnangust lähtudes. SA Narva Haigla on tellinud lausa kolm ekspertiisi, kuid ühtki eksperdiarvamust pole ehitusfirma seni aktsepteerinud. "Me ei keeldu maksmisest, kuid asi on hinnas," rõhutas kohtus Deniss Matvejev.

Argumenteerides, et ehitusfirma ja haigla on huvitatud küsimuse võimalikult kiirest lahendamisest, nõustusid pooled lõpptulemusena läbirääkimiste laua taha istuma. Tulemustest kohustusid advokaadid kohtule teada andma enne 31. oktoobrit. Kordusistung on määratud 20. novembrile. Siis selgub ka, kas antakse käik SA Narva Haigla vastuhagile, milles ehitusfirmat süüdistatakse saadud raha omastamises.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.