Autor: Triinu Laan • 17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Evelin Ilves: Sport ühiskonna tohtriks

Vähene liikumine ning terviseohtlik toitumine kuuluvad arenenud maailma suurimate riskitegurite hulka, arvab Evelin Ilves tänases Postimehes. Efektiivseim pääsetee moodsa ajastu epideemiate – rasvumise, luuhõrenemise, suhkurtõve, ka depressiooni – küüsist on just nimelt liikumine, usub ta.

Kuidas seda aga selgitada inimesele, kes oma ülekaalulises kehas, aina sagedamini juba väga noorelt priskena, end igati hästi tunneb, küsib presidendiproua.

Muidugi, ühiskonnas, kus kehale tähelepanu pööramine saab otsekohe beibestumise sildi ning kus kahtlaselt laialt on levinud arvamus, et heas vormis mees ei saa mingil juhul olla tark, pigem kantpäisusesse kalduv, tundub sellealane selgitustöö nagu Hiina müüri ehitamine.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708