Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NOVAATOR: milline liik päästa?

Praegust liikide kiiret väljasuremist on võrreldud teiste Maa ajaloos toimunud suurte väljasuremislainetega. Seetõttu on teadlased otsustanud kiiresti välja selgitada, millised liigid vajavad kõige enam kaitsmist, sest peagi võivad pooled neist olla jäädavalt kadunud.

„Praeguse väljasuremislaine põhjustajaks on inimene. Peamised bioloogilise mitmekesisuse hävitajad on elupaikade kadu ja reostus,” ütles artikli üks autoreist Bradley J. Cardinale California ülikoolist. „Veel meie eluajal võivad pooled liikidest kaduda, mistõttu tuleb tegutseda kiiresti, et saada teada, millised liigid vajavad enim kaitset.”

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708