Novaator: Kummikindaid hakatakse tegema Eesti standardi järgi

Maailmas kasutatakse igal aastal üle 40
miljardi looduslikust kummist kummikinda. Samuti võib miljardites kokku lugeda
kondoome ja lutte.

Paraku tekitab osa looduslikus kummis leiduvaid valke inimestel allergiat, mille sümptomiteks on nõgestõbi, ekseemid, higistamine ja sügelus. Lateksiallergia esineb maailmas umbes 15 protsendil meditsiinitöötajatest, tavapopulatsioonis on seda umbes ühel inimesel sajast.

Sel nädalal jõudis Tartu biotehnoloogiafirmani Quattromed teade, et maailma mõjukaim, USA standardseerimiskogu ASTM International on kehtestanud uue standardi kummitoodetes lateksi allergeenide testimiseks, mis põhineb Quattromedi poolt välja töötatud FITkit testimistehnoloogial.

Quattromedi FITkit tehnoloogia on ELISA testil põhinev reagentide testkomplekt, mida saab tootja kasutada oma laborites või siis saata huvi pakkuvad materjalid Quattromedi laborisse testimisele. Võimalik on leida toodetest nelja levinumat lateksiallergiat põhjustavat allergeeni. Meetod on senikasutatutest tehnoloogiliselt erinev ning testi tundlikkus oluliselt suurem.

Novaator

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.