Autor: Triin Tabur • 30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palavikuravimite kasutamisel rohkem ettevaatlikkust

Ravimite suurtootjaid Procter Gamble´it ja Novartist ühendav Ameerika Ühendriikide tootjaorganisatsioon hoiatas, et vabamüügis olevaid ja suu kaudu manustatavaid köha- ja palavikusiirupeid ei tohiks ilma arsti vastava ettekirjutuseta anda alla nelja-aastastele lastele.

Ravimifirmad toonitavad, et seda tüüpi rohtude põhjustatavad tervisehädad on väga harvad ja reeglina tingitud valest doosist või sellest, kui laps saab ravimi ise kätte. Ent ettevaatuse mõttes tuleks väikeste laste ravimikasutust senisest karmimalt kontrollida, kirjutas Eesti Ekspress.

Mitmed tarbijakaitserühmad on kutsunud üles keelustama selliste ravimite andmist alla 12aastastele lastele, sest need võivad põhjustada väga tõsiseid kõrvalnähte.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099