Autor: Triin Tabur • 31. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kordki elus osaleda kliinilises uuringus

Tartu Ülikooli inimuuringute eetika komitee esimees Andres Soosaar ütles kliiniliste uuringute konverentsil, et eetika komitee peaeesmärgiks ei ole kliiniliste uuringute korral kellegi käskimine-keelamine ega karistamine, vaid eelkõige koostöö huvigruppidega.

Soosaare sõnul on inimuuringud teaduslikus meditsiinis vältimatud. "Iga inimene peaks elu jooksul vähemalt korra osalema kliinilises uuringus," ütles meditsiiniteooria ja -eetika dotsent naljaga pooleks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708