7. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgatõusu lootus püsib

Ehkki 2009. aasta ravikindlustuse eelarves on tervishoiutöötajate palgatõusuks ette nähtud 0 krooni, lubavad asjaosalised selle eest võidelda.

Täit kindlust, et tervishoiutöötajate palk tõuseb, kellelgi veel ei ole. Kas ja kui palju eraldatakse järgmise aasta eelarvest raha tervishoiutöötajate palgatõusuks, on haigekassa suhtekorraldusjuhi Evelin Koppeli sõnul veel vara rääkida.“Tervishoiutöötajate jätkuv palgatõus on väga oluline,” kommenteeris teemat riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof. “Kvalifitseeritud õdede arvu suurenemine vähendab arstide töökoormust ja parandab tervishoiuteenuste kättesaadavust,” lisas ta, kinnitades, et palgatõus aitaks seda eesmärki täita ja vähendada arstide tööleasumist teistesse riikidesse.Tervishoiutöötajate palgatõusu eest lubas võidelda ka Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga. “Kindlasti ei toeta me seisukohta, et tervishoiutöötajate palgad ei pea järgmisel aastal tõusma,” sõnas Taliga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708