Autor: Egle Raadik-Gonchev • 21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 aastat statsionaarset taastusravi Ida-Tallinna Keskhaiglas

1998. aastal loodi Järve haiglas esimene statsionaarne taastusravi osakond Tallinnas, hakati komplekteerima kaasaegset taastusravi meeskonda ja välja koolitama personali.

Sellele järgnes 2000. a. ambulatoorse taastusravi osakonna avamine Järve Haigla I korrusel, kus lisaks teistele taastusravi võimalustele rajati suurepärased võimalused vesiraviks. Muuhulgas modernne klaasist seinaga bassein, kus patsientide vesivõimlemist saab efektiivsemalt jälgida ja juhendada. Sisustati kaasaja nõuetele vastav tegevusteraapia ruum. 2001. aasta lõpus ühinesid Tallinna keskhaigla, Magdaleena haigla, Tallinna hooldushaigla, Tallinna Järve haigla, Tallinna Tõnismäe polikliinik ja Tallinna Mäekalda polikliinik Ida-Tallinna Keskhaiglaks. Ühinenud asutused tõid ITK-sse kaasa oma teadmiste-kogemuste pagasi.

Ida-Tallinna Keskhaiglas osutatakse kahes statsionaarses taastusravi osakonnas neuroloogilist, ortopeedilist ja kardioloogilist taastusravi. 2006. aasta lõpus avati Magdaleena üksuses Hea Tervise Keskus, mis on erinevate protseduuride arvu ja kvaliteedi poolest parimate taastusravi võimalustega ambulatoorne taastusravi keskus Eestis. Hea Tervise Keskuses osutatakse taastusravi teenust nii ambulatoorsetele patsientidele kui statsionaari erinevate osakondade haigetele. Lisaks osutatakse ambulatoorset taastusravi ka Ravi tänava üksuses, Tõnismäe polikliinikus ja Järve üksuses.ITK Taastusravikeskus osutab esmajärgus tugiteenust oma haiglale – taastusravi rakendamine taastamist vajavatel haigetel on ju meditsiinis ravi tipptaseme näitajaks haigete maksimaalse paranemise protsessis. Aktiivravi järgselt rakendadakse intensiivset taastusravi statsionaarselt ITK taastusravi osakondades. Muidugi toimub aktiivne koostöö ka teiste Tallinna haiglatega, võimaluse korral osutatakse taastusravi ka teenust patsientidele kõigist Eesti haiglatest.Arengud ei ole peatunud -uudse valdkonnana on juba rakendumas imikute taastusravi, rasedate võimlemine ning koostöö kaitsejõududega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099