21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallid seadmed alakoormatud

Sel aastal riigikontrolli korraldatud audit näitab, et kõik haiglate kompuuter- ja magnetresonantstomograafid on alakoormatud ning röntgeniseadmed kipuvad liialt vanad olema.

Septembri alguses esitas riigikontroll riigikogule aruande “Meditsiiniseadmete soetamine ja kasutamine tervishoiuasutustes”. Auditi käigus uuriti haiglate varustatust kallite meditsiiniseadmetega. Uuriti, kuidas planeeritakse nende seadmete soetatamist, kuidas neid hooldatakse ja kasutatakse ning kas riigi tegevus aitab kaasa ravikindlustusraha efektiivsele ja säästlikule kasutamisele.

Riigikontroll kogus sel aastal Eestis kasutatavate seadmete kohta andmeid ja võrdles neid OECD riikide 2005. aasta näitajatega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099