Autor: Katre Pilvinski • 21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus on kiiritusravil kriips peal

Eelmisel nädalal ütles lõplikult üles Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogiakliiniku 1996. aastal soetatud kiiritusraviaparaat, mistõttu patsiendid peavad sõitma Põhja-Eesti regionaalhaiglasse Tallinna.

Tallinna Hiiu onkoloogiakeskuse juhataja Maire Kuddu sõnul on raske nii arstidel kui ka patsientidel, sest nende haigla on nüüd selgelt ülerahvastatud. Tema sõnul saadakse siiski hakkama ja keegi ravita ei jää, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Päris karm on,” tõdes Kuddu, lisades, et nende kiirendi töötab täiel võimsusel varahommikust hilisõhtuni. Leevendust hakkab tänasest pakkuma veel uus kiiritusravi lineaarkiirendi, mille haigla on soetanud. Häireid oli varemgi „Aparaat oli üsna eakas, häireid töös esines juba varemgi – ta ei tahtnud enam piisava järjekindlusega töötada,” rääkis ülikooli kliinikumi direktor dr Peeter Padrik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708