Salvi segamine kaob

E-õigusesse saadetud eelnõu järgi
kaob ära ravimite valmistamise kohustus linnades, kus elab alla 3000 inimese.
Neid linnu, mille apteegid võrdsustatakse maa-apteekidega, on Eestis kokku
15.

Kilingi-Nõmme apteegi juhataja Ulvi Talts Polnud eelmisel nädalal veel vastavat eelnõud näinud, aga esimene reaktsioon pärast selle kiiret tutvustamist oli apteegi juhataja ja ühtlasi ainukese töötaja jaoks vihaleajav.

"Me oleme jõudnud kaalud ära osta, ventilatsioonid ära teha - kõik rahad hakkama panna ja siis öeldakse, et me tegelikult ei vajagi teie teenust," lausus Talts. Ravimite valmistamine pole Kilingi-Nõmme apteegis just igapäevane tegevus, aga mõnede salvide või pulbrite retseptid jooksevad ikka aeg-ajalt läbi.

Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp tõdes, et kuigi ravimite valmistamine peaks olema üks põhilisi töid apteegis, mis peegeldab rohuäri professionaalsust, siis tegelikkuses kirjutavad arstid neid retsepte üha vähem ja paljud apteegid ei tahagi ravimeid valmistada.

Loe lisa homme ilmuvast Meditsiiniuudiste ajalehest.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev, Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.