24. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salvi segamine kaob

E-õigusesse saadetud eelnõu järgi kaob ära ravimite valmistamise kohustus linnades, kus elab alla 3000 inimese. Neid linnu, mille apteegid võrdsustatakse maa-apteekidega, on Eestis kokku 15.

Kilingi-Nõmme apteegi juhataja Ulvi Talts Polnud eelmisel nädalal veel vastavat eelnõud näinud, aga esimene reaktsioon pärast selle kiiret tutvustamist oli apteegi juhataja ja ühtlasi ainukese töötaja jaoks vihaleajav.

"Me oleme jõudnud kaalud ära osta, ventilatsioonid ära teha - kõik rahad hakkama panna ja siis öeldakse, et me tegelikult ei vajagi teie teenust," lausus Talts. Ravimite valmistamine pole Kilingi-Nõmme apteegis just igapäevane tegevus, aga mõnede salvide või pulbrite retseptid jooksevad ikka aeg-ajalt läbi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708