Tallinna kiirabi jäi öösel lumevangi

Tallinna kiirabil oli täna öösel raskusi
abivajajateni jõudmisega, kuna mitmete tugikeskuste väljapääsud jäid
tänavapühkijate poolt puhastamata ning kiirabimeeskondadel tuli endil labidad
haarata.

«Kui suured teed lükati lahti, siis kiirabi tugikeskused asuvad suurest teest mõned meetrid eemal ja seal erakorralist puhastamist ei toimunud, lisaks tekitasid ettelükatud vallid probleeme,» rääkis Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ERR Uudistele.

Adlase sõnul oli kiirabil probleeme nii Koplis, Viimsis, kui ka Lasnamäel. «Praktiliselt kogu öö töötasid brigaadid labidatega,» ütles Adlas.

Tema sõnul üritasid nad ka erinevate ametivõimudelt abi paluda, kuid pidid lõpuks nentima, et pääsemine oli igaühe enda asi. Pärast südaööd telliski kiirabi appi traktori, mis olukorda veidi leevendas.

Kuigi väljakaevamiste tõttu pikenes väljakutsetele vastamise aeg umbes 15-20 minuti võrra, kinnitas Adlas, et kõigi abivajajateni lõpuks jõuti. «Summeerituna oli Lasnamäe tugikeskus 2,5 tundi lumevangis,» rääkis Adlas.

Ei pääse ka abivajajate majadeni

Kiirabimeeskond on viimase ööpäeva jooksul töötanud Adlase sõnul ebatavaliselt suure koormusega ka seetõttu, et tihtipeale ei pääsenud autoga abivajaja majale piisavalt lähedale ning meeskond pidi jalgsi oma varustusega kannatanu juurde minema ja ta tagasi kanderaami seljas tassides autosse tooma. Samas kiitis Adlas linnarahvast, kes on kiirabitöötajaid abivajajateni jõudmisel aidanud.

Haigega autod jäid lumme

Patsiendiga haiglasse teel olnud kiirabi jäi aga ühel korral lumme kinni ja teisel juhul ummikusse seisma. «Õnneks on kiirabiauto disainitud liikuvaks intensiivravipalatiks, nii et suutsime patsientide elulisi parameetreid toetada ja nad jõudsid stabiilsena haiglasse,» sõnas Adlas.

Adlas avaldas lootust, et täna Tallinna linna palgal olevad tänavapühkijad siiski ka inimeste eludega seotud strateegilistele kohtadele sissepääsu tagavad. Öösel polnud tema kinnitusel näiteks ka Mustamäe haiglale võimalik ligi pääseda.

Väljakutsete arv kasvas 10%

Tallinna kiirabi sai viimase ööpäeva jooksul 178 väljakutset, mis on tavapärasest kümme protsenti rohkem. Adlase sõnul on suurenenud libedusest tingitud traumade arv, samas on vähenenud väljakutsed seoses alkoholipruukijate ja maas lamajatega.


Lisa kommentaar

  • Egle Raadik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.