Autor: Kadrin Karner • 1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intensiivravi dokumenteerimise tõhustamine hoiaks kokku 4 miljonit

Praegu kehtiva intensiivravi dokumenteerimise tõhustamisega hoitaks ravikindlustuse eelarves kokku 4 miljonit krooni, selgus e-õiguses suurel kooskõlastusringil olevast eelnõust.

Haigekassa on intensiivravi teenuse osutamise (TISS lehtede täitmise) auditeerimisel jõuti järeldusele, et käesoleval ajal kehtivad TISS skooringu tabel ja seletuskiri on vananenud. Kasutusele on võetud paremaid ja efektiivsemaid ravimeetodeid, mistõttu on vajalik täiendada TISS lehel olevat protseduuride nimekirja ning kõrvaldada olemasolevad dubleerivad tegevused, seisis Tervishoiuteenuse osutamise dokumenteerimise ning nende dokumentide säilitamise tingimused ja kord muutmise eelnõu seletuskirjas.

Samuti aitab eelnõus tehtud muudatusettepanek ühtlustada TISS-punkte koguvate ravivõtete definitsioonid kõigis teenust osutavates asutustes. Lisaks teenuse kvaliteedi ja tõhususe paremale jälgimisele, on TISS lehe kaasajastamine vajalik ka intensiivravi kulutuste õigeks hindamiseks.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708