Autor: Kadrin Karner • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belgias hakati tootma hambasõbralikku šokolaadi

Belgia kaks šokolaaditehast hakkasid valmistama hambasõbralikku šokolaadi. See maius näeb välja ja maitseb nagu päris šokolaad, kuid ei lõhu hambaid.

«Selle maiustuse puhul on kasutatud sukroosist valmistatud disahhariidi. Seda leidub ka meie organismis. Selle tõttu ei tekita maius probleeme,» selgitas Barry Callebaut firma esindaja Marijke De Brouwer.

Esindaja jätkas, et uue šokolaadi saladuseks on lihtsalt erinevat tüüpi magusaine, kuid maitse jääb ikka samaks.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708