Autor: Kadrin Karner • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kergekäelist haiguslehe võtmist soosib vildakas ühiskond

Ehkki haigushüvitised suurenesid viimastel aastatel eelkõige inimeste tööhõive ja palkade hoogsa kasvu tõttu, on arstide sõnul oma osa ka ühiskonnas valitsevail väärtushinnanguil.

Samal ajal kui ettevõtjad kurdavad, et inimesed jäävad liiga kergelt haiguslehele, teab perearstide seltsi juhatuse liige Madis Tiik ka tööandjaid, kes on soovitanud alluvatel võtta paariks nädalaks haigusleht, sest tööd pole, kirjutas Postimees.

Kui aga arste süüdistatakse haiguslehtede liiga kergekäelises andmises, on see Tiigi hinnangul nn teraviku valesse kohta asetamine. «Küsimus ei ole arstis, vaid ühiskonna suhtumises haiguslehte ning meie üleüldises taustas. Ega arst ei tee inimesele ettepanekut haiguslehe andmiseks,» rõhutas ta.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708