Autor: Katre Pilvinski • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa toiduohutusamet ei pea Iiri sealiha kuigi ohtlikuks

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) kinnitas kolmapäeval Euroopa Liidu palvel tehtud avalduses, et dioksiini sisaldav Iiri sealiha ei ole inimesele kuigi ohtlik.

EFSA andmetel saaks inimese kaitsevõime kannatada, kui ta sööks kolm kuud iga päev suures koguses dioksiiniga saastunud liha, vahendas arst.ee.

Kui inimene on söönud kolme kuu vältel keskmisel hulgal sealiha, millest kümnendik on olnud saastunud, kasvaks organismi jõudev dioksiinikogus kümne protsendi võrra, mis EFSA teatel ei ole tervisele kuigi ohtlik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099