Autor: Katre Pilvinski • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mardna pidi homoseksuaalide ees vabandama

Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna esitas eile vabanduse homoseksuaalsete inimeste ees, kellele tema sõnad haiget tegid.

"Avaldan kahetsust ja vabandan, et andsin võimaluse oma sõnu valesti tõlgendada ja seega paljusid solvata võisin. Sellest ajast, kui viimati psühhiaatriakursust külastasin, on ühiskond muutunud, ühiskonna arenguga koos muutunud ka arusaam homoseksuaalsusest," seisis Mardna allakirjutatud avalduses.

Mardna ütles Postimees.ee-le, et pidi sellele sotsiaalministeeriumis koostatud paberile alla kirjutama. Mardna kordas, et põhiseaduse järgi on igal inimesel õigus oma arvamusele, kuid antud juhul ei väljendanud ta oma seisukohta. "Ma olen tolerantne, olen meedik, mina ravin kõiki haigusi ega tee selle juures vahet inimese usu, parteikuuluvuse või muude omaduste järgi," sõnas Mardna.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708