Valga on huvitatud Läti haigetele abi osutamisest

Valga haigla võiks osutada praegusega
võrreldes suuremas mahus raviteenuseid, tõdevad SA Tartu Ülikooli Kliinikum
juhatuse esimees Urmas Siigur ja Valga linnapea Ivar Unt.

Peale oma maakonna ja linna abivajajate võiks Valga haigla teenindada ka lätlasi. Valkal oma haigla puudub ning tõsisemate juhtumite korral sõidutab kohalik kiirabi patsiendi poolsada kilomeetrit eemal asuvasse Valmiera haiglasse, vahendas kalev.ee. Lihtsam oleks sõita üle piiri ja Eesti haiglas abi anda, kuid paraku takistab Valga haiglal raviteenuste osutamist erinev hinnakiri.

„Praegu kehtib lätlastel põhimõte vedada abivajaja iga hinna eest Valmierasse ja mitte maksta eestlastele. Ettekäändeks tuuakse meie kõrged raviteenuste hinnad,“ räägib Valga linnapea Ivar Unt. Linnapea kinnitusel on lätlastega mitu korda koos istutud ja olukorda arutatud. „Vajadusel müüme lätlastele raviteenust neil kehtivate hindadega. Meie jaoks on iga patsient võitja ja võidab ka Valga haigla,“ tõdeb Unt. Linnapea on seda meelt, et mida rohkem patsiente, seda parem meditsiiniasutusele.

Uus ja moodne haigla töötab praegu sisuliselt alakoormusega. Linnapea kinnitusel seisab täna piiriäärne meditsiinikoostöö bürokraatia taga. Euroopa Liidust võib tuua piisavalt näiteid, kus kiirabi saatmine hädasolijale on oluliselt odavam naaberriigist, kui hakata brigaadi kohale saatma oma kodumaal paiknevast lähimast suuremast meditsiinikeskusest. Ka Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur on seda meelt, et Valga haigla näol on tegemist Lõuna-Eesti ühe olulise meditsiinikeskusega ja täiendavat ressurssi ning potentsiaali on kindlasti.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.