Autor: Katre Pilvinski • 16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga on huvitatud Läti haigetele abi osutamisest

Valga haigla võiks osutada praegusega võrreldes suuremas mahus raviteenuseid, tõdevad SA Tartu Ülikooli Kliinikum juhatuse esimees Urmas Siigur ja Valga linnapea Ivar Unt.

Peale oma maakonna ja linna abivajajate võiks Valga haigla teenindada ka lätlasi. Valkal oma haigla puudub ning tõsisemate juhtumite korral sõidutab kohalik kiirabi patsiendi poolsada kilomeetrit eemal asuvasse Valmiera haiglasse, vahendas kalev.ee. Lihtsam oleks sõita üle piiri ja Eesti haiglas abi anda, kuid paraku takistab Valga haiglal raviteenuste osutamist erinev hinnakiri.

„Praegu kehtib lätlastel põhimõte vedada abivajaja iga hinna eest Valmierasse ja mitte maksta eestlastele. Ettekäändeks tuuakse meie kõrged raviteenuste hinnad,“ räägib Valga linnapea Ivar Unt. Linnapea kinnitusel on lätlastega mitu korda koos istutud ja olukorda arutatud. „Vajadusel müüme lätlastele raviteenust neil kehtivate hindadega. Meie jaoks on iga patsient võitja ja võidab ka Valga haigla,“ tõdeb Unt. Linnapea on seda meelt, et mida rohkem patsiente, seda parem meditsiiniasutusele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099