Autor: Katre Pilvinski • 17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmveerand Eesti elanikest on arstiabiga rahul

Täna tutvustati sotsiaalministeeriumi ja haigekassa tellitud uuringut „Elanike hinnangud tervisele ja arstiabile 2008”. Uuringu tulemused näitavad, et ligi kaks kolmandikku (61%) elanikest peavad tervishoiu korraldust Eestis heaks, arstiabi kättesaadavusega on rahul üle poole (53%) elanikest. Pea kolmveerand (73%) hindab arstiabi kvaliteeti pigem heaks.

Võrreldes eelmise aastaga on hinnangud arstiabi kvaliteedile paranenud, kuid kättesaadavusele langenud, teatas ministeerium. Eesti Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilovi sõnul on tänavu nõudlus arstiabi järele kasvanud 5%, kuid tervishoiutöötajate arv on jäänud samaks.

„Sama tervishoiutöötajate arvu juures mõjutab nõudluse kasv kõigepealt järjekordade pikkust. Viimasel kolmel- neljal aastal oleme aasta keskel teinud ka lisaeelarve, millega suurendasime ostetavate ravijuhtude arvu, tänavu seda võimalust ei olnud ning ka see peegeldus hinnangus kättesaadavusele. Kõik need tegurid selgitavad uuringu tulemusi – miks endiselt ollakse päris rahul tervishoiusüsteemi korraldusega ja arstiabi kvaliteediga, kuid rahulolu kättesaadavusega on pisut langenud,” selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099