Ainult tellijatele
Autor: Katre Pilvinski • 29. detsember 2008
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmandik südamehaigustest on põhjustatud valest toitumisest

Ajakirjas Circulation avaldatud ja 52 riigis elava üle 16 000 inimese toitumisharjumustel põhinev teadusuuring näitab, et praetud, rasvaste ja soolaste toidukordade üleküllus arenenud lääneriikides põhjustab sealsetest rasketest südamehaigustest hinnanguliselt kolmandiku.

Samal ajal alandavad Vahemere maadele omased ja rikkalikult kala, aed- ja juurvilju sisaldavad toitumisharjumused südameriske kolmandiku võrra, kirjutas Eesti Ekspress. Mõnevõrra üllatuslikult ei avalda teadustöö andmeil südamele sama positiivset mõju aasiapärane köök, ent ekspertide hinnangul võib selle põhjuseks olla asjaolu, et seal kasutatakse paljudes kastmetes väga palju soola.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708