«Aga kui küsimus on hüperkolesteroleemia patsientides, kellel on haiglaslikult kõrge kolesterool, siis on praegu kõikides juhendmaterjalides sees, et nad ei tohiks süüa üle kahe muna nädalas,» lisas ta.
Viigimaa tõdes, et munades on väga palju väärtuslikke aineid ning tavainimese puhul ei ole kolesterooliga kaasnev oht tõesti suur.«Paljud inimesed võivad süüa väga palju kolesteroolirikkaid asju ja neil kolesterool üldse ei tõuse. Toidukolesterool on ainult üks kolmandik kolesteroolist, kaks kolmandikku sünteesitakse maksas,» rääkis Viigimaa.Mõnel inimesel tunneb organism Viigimaa sõnul ära, kui toidust saab kolesterooli liiga palju, ja hakkab ise vähem sünteesima. Kellel on aga pärilikud häired ehk kelle organism ei suuda seda ise kompenseerida, neil tõuseb vere kolesteroolitase kohe, kui toidust saab seda rohkem.