Autor: Kärt Blumberg • 19. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimitootjad: inimestel on madal teadlikkus ohutust rohust

Ravimitootjate Liit on mures eilses Pealtnägijas kajastamist leidnud retseptiravimite väärkasutamise pärast, taunib seda ja hoiatab kõiki retseptiravimite vale kasutamise tagajärgede eest.

Ravimitootaje Liidu juhataja Erki Must kommenteeris Pealtnägijast nähtud juhtumit: „Valmisolek osta võhivõõralt retseptiravimeid ning neid oma äranägemise järgi kasutada, näitab Eesti inimeste madalat teadlikkust ohutust ravist. Ravimitootjad püüavad omalt poolt kaasa aidata teavitusele ravimite väärkasutuse ohtlikkusest .“

Tänapäevased ravimid on Ravimitootjate Liidu sõnul tõhusad ja kvaliteetsed ning aitavad paljude raskete haiguste korral säästa elusid. Retseptiravimid on ohutud ja võimaldavad inimestel elada täisväärtuslikku elu paljude raskete haiguste korral, kuid üksnes siis, kui neid kasutatakse arsti väljakirjutamisel, õigel näidustusel ja sobivas annuses. “Tahtmatus ise arsti juurde minna ei ole väärt riski seada oma elu ohtu“ rõhutas Must.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099