Autor: Kärt Blumberg • 23. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: Olen alati ühendamise mõtet toetanud

Praeguse viletsa majandusolukorra ning tervishoiurahade kokkukuivamise tõttu tuleks kaks Tallinna keskhaiglat ühendada võimalikult ruttu, leidis Vilja Savisaar.

"Olen alati ühendamise mõtet toetanud. Kuna praegune majandusolukord on viinud alla ka tervishoiurahastamist, siis ei ole mõistlik kahte struktuuri üleval pidada," sõnas riigikogulane ja Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) nõukogu esimees Vilja Savisaar. Samuti ei ole kaks haiglat suutnud tema sõnul ühtemoodi võrdselt areneda, vaid ITK on Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) kõrval praegu paremas seisus.

Juhtimiskuludelt Savisaar liitumise korral suurt kokkuhoidu ei looda. Ühendada saaks tema hinnangul aga haldusteenistused, misjärel avaneks võimalus viia läbi ühiseid hankeid, ühist toitlustamist, pesu pesemist jne. Ka arste saaks efektiivsemalt kasutada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099