Autor: Violetta Riidas • 6. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FDA nõuab ravimifirmadelt internetireklaami pärast aru

USA toidu- ja ravimite järelevalveamet FDA on hoiatanud 14 ravimifirmat reklaamide eest, mis ilmuvad muuhulgas ka Google otsingumootorit kasutades ilmuvad arvutiekraanile. Reklaamid kujutavad endast niinimetatud sponsorilinke, kirjutas Mediuutiset.

Reklaamid on FDA silmis eksitavad, kuna ei teavita piisavalt ravimitega seotud riskidest. Wall Street Journali kinnitusel on tegemist FDA esmakordse nii jõulise sekkumisega. Amet nõuab firmadelt selgitust 9. aprilliks.

Aru peavad andma Pfizer, sanofi-aventis, Biogen Idec, Cephalon, Johnson Johnson, GlaxoSmithKline, Novartis, Eli Lilly, Merck, Bayer, Roche, Genentech, Boehringer Ingelheim ja Forest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099