Autor: Kärt Blumberg • 11. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis hakatakse tootma uudset patsiendi operatsioonisärki

Soomes leiutati operatsioonisärk, millega saab ennetada operatsioonile suunatud patsiendi keha jahtumist. Riietus ennetab soojuskadu kogu operatsiooni protsessi vältel ning seda hakatakse tootma Eestis.

Uus operatsioonisärk on varustatud tõmblukkudega, mis võimaldavad paljastada patsiendi juures ainult operatsiooniks vajalik kehaosa, kirjutab Helsingin Sanomat.

Uuringute kohaselt lisab patsiendi üldine kehatemperatuuri alanemine operatsiooni riske ja pikendab tema toibumisaega. Patsiendi keha jahtumise peatamisega võidakse lühendada ka tema haiglasoleku aega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099