Autor: Kärt Blumberg • 23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimifirmade kisma vaktsiini paremuse pärast

Ravimifirma GlaxoSmithKline avaldab mai alguses esimese uurimuse, mis on tehtud võrdlemaks emakakaelavähi vaktsiin Cervarix’i konkurent Merck Co Gardasil’iga, vahendas Äripäev Bloombergi.

Tasub märkida, et Glaxo on tulemuste avaldamisega venitanud juba aasta, mis on kergitanud juba mitmeid kulme, sest heade tulemustega tavaliselt ju ei venitata. Glaxo Cervarix’i müük moodustab Mercki vaktsiini müügist tegelikult vaid 10 protsenti, kuid siiski võivad tulemused jõuvahekordi oluliselt kallutada, kui ilmsiks tuleb mõni suurem eelis praegu populaarsema vaktsiini ees.

Glaxo Cervarix pole ka USAs veel müügiluba saanud, kus Merck enda toodet juba kolm aastat tagasi tutvustas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708