Autor: Violetta Riidas • 5. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõu saab hambaravis nii 50 kui ka 500 krooniga

Suu avamine, et hambaarst saaks sinna sisse vaadata ja edasise ravi üle otsustada, maksab olenevalt kliinikust 50–500 krooni.

Võttes aluseks need hambaravifirmad, kes on oma kodulehel konsultatsiooni hinna avaldanud, jäävad hinnad vahemikku 50–360 krooni. Kodulehelt saadud info põhjal küsib kõige krõbedamat hinda OÜ Rass ja Schotter – seal maksab konsultatsioon 360 krooni, kirjalik raviplaan sama palju. Seega tuleb patsiendil enne, kui arst saab vajadusel asuda tõelise ravitöö kallale, välja käia 720 krooni.“Kui konsultatsiooni eest väga väikest tasu küsida, siis tuleb selle maksumus teiste hindade sisse ära peita, mida ma isiklikult ei pea eetiliseks,” ütles juhatuse liige Alon Rass. Tema sõnul satub nende juurde palju keeruliste ravijuhtudega patsiente, kelle on konsultatsioonile saatnud kolleegid teistest kliinikutest. Rass vestleb patsiendiga kõigepealt eraldi ruumis, et selgitada välja tema soovid ja ootused. Konsultatsiooni käigus tuleb arsti sõnul inimestele sageli ka hammaste pesemist õpetada.Sellele järgneb üldmeditsiinilise anamneesi võtmine. Alles siis minnakse ravikabinetti, kus arst kaardistab koos õega täpse hambakaardi. Iga hammas saab oma diagnoosi. “Selline konsultatsioon võtab aega umbes pool tundi ja väiksema tasuga ei tuleks lihtsalt ots-otsaga kokku,” leidis Rass.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099