Autor: Siret Trull • 14. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starkopf: Akadeemilise järelkasvu tagamine on põhiküsimus

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaanikandidaat anestesioloogia ja intensiivravi professor Joel Starkopf tõi oma platvormis välja, et plaanib suuresti jätkata senise dekaani tööd ning läbi viia struktuurireformi. Teaduskonna ühe prioriteedina nimetas ta akadeemilise järelkasvu tagamist.

"Teaduskonna areng on viimase kümne aasta jooksul olnud hea. Tunnustan lahkuva dekaani head tööd, ta on mulle paljus suureks eeskujuks."

Rääkides arstiteaduskonna prioriteetidest aastateks 2009-2012 tõi Starkopf välja, et esmatähtsaks tuleb pidada residentuuri ja ka põhiõppe edasi arendamist. Vastavalt arengukavale on arstiteaduskonna prioriteet kõrgel tasemel teaduspõhine õpe. Teaduspõhise õppe esmane eeldus on rahvusvahelisel tasemel teadustöö olemasolu. Starkopf ütles, et näeb siin mitmeid probleeme. Ta tõi välja, et mitmed struktuuriüksused on liiga väiksed, et olla konkurentsivõimelised. Probleemide lahendamise üheks aluseks on tema hinnangul suuremate teadusüksuste moodustamine struktuurireformi kaudu, sest need suudavad efektiivsemalt konkureerida Eestis ja välismaal teadusrahade taotlemisel. Samuti saab see tagada toimiva karjäärimudeli, ja olla seeläbi atraktiivne noortele teadlastele, stimuleerida uute uurimisgruppide kujunemist Struktuurireformi vajadust näeb ta eriti prekliinilistes ainetes, biomeedikumis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099