Autor: Triin Tabur • 4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päike tekitab allergilist dermatiiti

Päikeseallergiat esineb 7-17 % inimestest. Naised haigestuvad allergilisse valgusdermatoosi veidi sagedamini kui mehed.

Löövet ei põhjusta aga ultraviolettkiirgus üksi. Allergilise valgusdermatoosi tekkeks on ilmtingimata vajalikud veel mõningad organismi välised või sisemised mõjurid, mis suurendavad naha tundlikkust päikesevalguse suhtes, selgitas professor Naomi Loogna Maalehes.

Päikese ultraviolettkiirguse suhtes tundlikuks muutunud inimese nahale tekib põletikuline talumatusreaktsioon ehk allergiline valgus(foto)dermatoos. See ilmub enamasti kevadel päikesest võõrdunud kehaosadele. Hiljem päikeserikkal suvel võib nahahaigus taas esile tulla või siis pikkamööda taanduda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099