16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igaüks Eestist jalga ei lasegi

1. juuni, Tartu. See tähendab arstiteaduskonna lõpetajate jaoks ainult ühte – lõpueksam on ohtlikult lähedal. Armuaega õppimiseks on jäänud kõigest kolm päeva. Kuus aastat kestnud maratoni lõpuspurdis võtab Tartu Ülikooli raamatukogus viimast Soome-Eesti päritolu Rauno Elokiuru.

Ta istub seal varahommikust südaööni koos kahe kaasvõitlejaga – Lapimaalt pärit Janne Vaattoovaara ja Hiiumaa poisi Anti Karhuga. “Siin me, kolm ahvi, õpime,” osutab Elokiuru õigusteaduskonna poolele. Arstiteaduskonna raamaturiiulite vahel olevat segavad faktorid tuttavate näol. Ja neid pole Raunol vähe. “Kui linnas jalutame, siis kõik tervitavad teda,” ütleb soomlasest sõber Janne. Lõpetajate lähedusse on end õppima seadnud ka Iraagist pärit viienda kursuse arstitudeng. Soomlasi on lõpukursusel paarikümne ringis. Rauno Elokiuru on aga ainuke, kes pärast lõpukella Eestist jalga ei lase. Ometi on temas midagi teistsugust, eestlastele mitteomast. “Ta on kogu aeg heas tujus. Eestlased on rohkem endasse sulgunud, aga Rauno on vaba ja suhtleb kõigiga,” ütleb kursusekaaslane Anti Karhu.

Rauno Elokiurut eristab teistest arstitudengitest ja üldse noortest veel nii mõndagi: viimase kursuse tudengiga ei saa rääkida näiteks õllest ega ühestki teisest alkohoolsest joogist. Neid pole ta lihtsalt kunagi proovinud. “Ta on sünnist saadik natuke purjus, kui peole läheb, siis pole midagi vajagi,” muigab Vaattoovaara. Kui Elokiuru ülikooli astus, mõtles ta ka korporatsiooni peale. “Leidsin, et DO-klubi on minu korporatsioon,” ütleb Rauno. DO-s madistavad juudopoisid ja õlle asemel manustatakse spordijooke.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099