Autor: Violetta Riidas • 29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jacksonil oli terve rida tõbesid

Laululegendil on pikk haiguslugu. Lisaks on tema tervise ümber keerelnud läbi aegade hulgi kuuldusi ja kahtlusi.

Aastal 1984 sai Jackson Los Angeleses Pepsi-Colale reklaami tehes põletusvigastusi, kui eriefektide tarvis mõeldud tossupommiga midagi untsu läks. Lauljale tehti pea piirkonnas mitmeid operatsioone. Tugevad valuvaigistid muutsid ta ajapikku ravimisõltlaseks ning selleks jäi ta elu lõpuni.

1980ndail aastail olevat Jacksonil olnud aga autoimmuunhaigus lupus. Hiljem räägiti küll, et haigus ei olevat progresseerunud. Samuti on talle tehtud mitmeid plastilisi operatsioone, mille käigus on muudetud tema nina ja lõua kuju.Aastal 1990 sattus Jackson haiglasse valude tõttu rinnas. 1993. aasta augustis jättis ta vedelikukaotuse tõttu ühe kontserdi ära ja sama aasta novembris katkestas tuuri ravimisõltuvuse tõttu. Samal ajal süüdistati lauljat ka laste ahistamises.1993. aastal rääkis Jacksoni nahaarst Arnold Klein, et lauljal on haruldane nahahaigus vitiligo, mis põhjustab pigmendi kadumist. Nahale ilmuvad valged laigud ja ajapikku võib nahk üleni valgeks muutuda. Tegemist on taas autoimmuunhaigusega. Haiguse põhjust ei teata, kuid on kindel tegemist on päriliku haigusega. Ka Jacksoni vanaisa ja õde põevad sama tõbe.1995. aasta detsembris viidi Jackson kiiremas korras haiglasse New Yorgis Beaconi teatri proovidest. Staar oli ilmselt vedelikukaotuse ja madala vererõhu tõttu laval kokku kukkunud.Samal ajal kui kohus vaagis 2005. aasta juunis laulja lasteahistamise süüasja, lamas Jackson ise korduvate seljavalude tõttu haiglas.Läinud aasta lõpus tiirelnud kuulduste kohaselt oli Jackson taas haige ja vajas haruldase päriliku kopsu laienemist põhjustava haiguse tõttu kopsusiirdamistSelle aasta mais levisid kuuldused nagu oleks lauljal nahavähk. Jacksoni esindaja lükkas need väited siiski ümber.25. juunil Michael Jackson suri, kuid kõmu tema surma asjaolude ümber vaevalt enne vaibub, kui on teada ka teise lahkamise tulemused.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099