Autor: Triin Tabur • 11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rästikuhammustuse tuvastamine võttis päevi

Paar nädalat tagasi Kaberneemes muru trimmerdades rästikult hammustada saanud noormehel tuli õiget diagnoosi ja ravi oodata mitu päeva.

Kuigi 20-aastane Siim nägi pärast hammustust ka rästikut sündmuspaigalt pagemas, ei uskunud Ida-Tallinna Keskhaigla traumapunkti arstid noormehe juttu ja saatsid ta koju tõdemusega, et tegu on putukahammustusega, kirjutas Tarbija24.

Kuna Siim vaevles valudes ja oksendas, läks ta hommikul traumapunkti tagasi. Taas ütlesid arstid, et tõenäoliselt hammustas teda mõni putukas. Tõsisemalt suhtuti Siimu hädadesse kolmandal päeval. Siis võeti vereproovid, pandi õige diagnoos ning noormees veetis kolm tundi tilgutite all.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099