Autor: Siret Trull • 2. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Puuviljad on seniarvatust kasulikumad
Teadlased on hoolikalt analüüsinud
puuviljade keemilist koostist ja avastanud, et need annavad meile tähtsaid
antioksüdante veel suuremas koguses kui seni arvatud.
Inglismaal Norwichi Toidu-uuringu Instituudis tegutseva rühma tööst selgus näiteks, et polüfenooli on puuviljades kuni viis korda seni teatust rohkem, vahendas ERR Teadusuudised.
Uurimisrühma liige Paul Kroon ütles, et inimese jämesooles elavad bakterid fermenteerivad neid ühendeid ja nii tekib kasulikke saadusi, millest paljudel on antioksüdantne toime.