Autor: Siret Trull • 16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs raisatakse tervishoius aastas triljoneid dollareid

Aastas raisatakse USA tervishoius üle 1,2 triljoni dollari, mis on pool kogu Ameerika Ühendriikide aastastest tervishoiukulutustest.

Maailma ühe suurima audiitorettevõtte Pricewaterhouse- Coopers´ Health Research Institute´i läbi viidud USA tervishoiukulutuste uuringu alusel võib välja tuua 16 erinevat meditsiinivaldkonda, kus tervishoiu raha liigselt kulutatakse, vahendas Kliinikumi Leht.

Liigselt kulutatud summast ligi 500 miljardit tuleb elanikkonna riskikäitumisest, sh suitsetamisest, alkoholi kuritarvitamisest ja ülekaalulisusest. Ülejäänud kulutatava summa võib panna USA meditsiinisüsteemi arvele. Alljärgnevalt on välja toodud esikaheksa:

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099