Autor: Kärt Blumberg • 22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sirje Niitra: ärme maksame arstidele!

On avalik saladus, et osale arstidele maksavad patsiendid peale ja nad saavad lisaks haigekassast saadavale palgale sissetulekut, mis mõningate erialade puhul on palju suurem kui palk, kusjuures makse pole selle eest vaja tasuda, kirjutas Sirje Niitra Postimehes.

Ka see pole saladus, et eriti priskelt elavad kirurgid, kes kasseerivad lõikuste eest tuhandeid. On olemas isegi mitteametlikud hinnakirjad, kui palju ühe või teise operatsiooni eest paslik maksta on. Südamekirurgidel jääb see kümne ja kolmekümne tuhande vahemikku, mõne väiksema lõikuse korral piisab mõnest tuhandest.

Kirurgid teevad tõepoolest väga rasket ja keerulist tööd. Kui patsient või ta omaksed soovivad arsti selle eest tänada, ei saa keegi keelata. Aga kommikarbid ja konjakipudelid on tohtreid ammu ära tüüdanud, lilled samuti. Nõnda lähevadki käiku ümbrikud. Ja arstid võtavad need südamerahuga vastu, sest nii on kombeks ja inimene annab ju ometi vabatahtlikult.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708